ДГ 2 Снежанка
Детска градина в град Казанлък

За вас родители

Трябва да имаме високи изисквания към детската градина, а не единствено да се съобразяваме с фактор – близост. Последните проучвания на педагози от Чикагски университет разкриват един изумителен факт: на четири години детото е достигнало 50% от интелектуалното си развитие. На шест години то е вече изградена личност - личност, която ще носи през целия си живот и която ще определя успеха му в училище и в живота му на възрастен.

 

И така Вие сте избрали Вашето дете да посещава нашата детска градина.

 

Тук то ще прекарва значителна част от деня, ще трябва да свикне с друг дневен режим и ще се научи да се ориентира в непозната за него среда; ще се запознае с много деца и ще изгради доверие към своите учители.

 

Нашата цел е то да се чувства уютно и спокойно при нас. Вие знаете, че всяко начало е трудно! Ние заедно с Вас можем да помогнем в това трудно начало. Затова, отделете малко време, за да ни посетите и дайте възможност на детето си, докато се чувства сигурно във Ваше присъствие, да разгледа детската градина и да се запознае със своите учители. Това ще му помогне да се чувства по-уверено.

 

При първата среща в детката градина ще се обмени най-важната информация. Използвайте тази възможност, за да ни разкажете всички особености на детето, малки подробности за навиците му, които ние ще съблюдаваме, за да се чувства то добре и спокойно.

 

Процедура и документи за прием:

 1. Процедурата по прием на деца в ДГ №2 "Снежанка" се извършва чрез системата за електронен прием в детските градини на територията на община Казанлък: https://dgкazanlak.usligi.io.
 2. Информация за свободните места за всяка възрастова група се публукува на посочената страница преди всяко класиране.
 3. Отговорност на родителите е да следят инфрмацията за прием на децата и да спазват сроковете за кандидатстване, пътвърждаване на приема и записване в детската градина.

За градината ще са Ви нужни:


1. Медицински документи:

 • здравна карта с нанесени имунизации в нея;. фекална проба за паразити (важи един месец), дизентерия и салмонела (микробиологична проба);
 • кръвна картина и урина на Детето;
 • Wasserman на един от родителите за Деца под 3 годишна възраст;
 • бележка от личния лекар за контакт със заразно болни (при постъпване и при отсъствия). Ако Детето се прехвърля от друго детско заведение в здравната карта да се впише датата на последното посещение.

2. Други документи

 

лична информация за детето.


3. Вещи - да са надписани с името на детето или да имат други отличителни белези за разпознаване:

 • пижамка и резервно бельо, дрешки за преобличане;
 • пантофи;
 • необходимият брой памперси, (ако детето използва);
 • гребен.

В началото може би Вие ще сте по-разтревожени от Вашето дете. Опитайте се да прикриете притесненията си, за да може детето Ви да се чувства спокойно, в противен случай то ще забележи безпокойството Ви, което неминуемо ще му повлияе.

 

Постарайте се раздялата сутрин да е кратка и категорична, след като обясните, че скоро ще се върнете. Бъдете сигурни, че веднага след това то с удоволствие ще позволи на персонала да го успокои.

 

Ако детето Ви е болно или поради друга причина отсъства, уведомете ни навреме или най-късно до 9.00 часа. След болест детето Ви ще бъде приемано само с бележка от лекуващия лекар.

 

Детето трябва да бъде в детската градина най-късно в 8.20 часа, тъй като тогава започва утринното раздвижване.

 

Важен приоритет на ДГ "Снежанка" е да подкрепя родителите и да съдейства при отглеждането и възпитанието на детето им. За целта градината предоставя:

 • мнение и препоръки от педагога за поведението, постиженията и вълненията на детето;
 • резултатите от проведена диагностика за установяване степента на развитие на детето по основните образователни направления;
 • индивидуални срещи за обмен на информация между родители и педагози по желание на родителя или по преценка на педагога;
 • статии и материали.
  На Ваше разположение сме по всякакви въпроси, защото казват: "Щастливи деца - спокойни родители!"